Curaprox CS 5460 "ultra soft"

Ефективно ги отстранува забните наслаги, дури и таму каде што започнува воспалението на нецата - на работ помеѓу забот и непцето

359,00 ден
01001
На залиха
+

Четка за заби CURAPROX CS 5460 "ultra soft" за сите кои ги сакаат своите непца. Четката за заби CS 5460 "ultra soft" е исклучително мека и ефикасна во отстранувањето на забните наслаги, дури и од работ на непцето. Со нежно четкање, и употреба на минимален притисок, четката го задржува својот облик и цврстина, а благодарение на малата и компактна глава овозможува лесен пристап и до тешко достапните места во устата.

Содржи 5460 ултра меки CUREN® влакна со дијаметар од 0,1 mm.

Четката има осумаголна дршкасо која се овозможува едноставно држење и поставување на влакната под агол од 45 степени при четкањето.

Предности на четката за заби CURAPROX CS 5460:
- 5460 ултра меки CUREN® влакна
- мала компактна глава
- осумаголна дршка за лесно држење

Производител: Curaden International AG, Швајцарија

 • Четката ја поставуваме така што половина од влакната ќе ги покриваат непцата, а другата половина забите. Влакната ги насочуваме кон непцето. Чистиме со мали кружни движења без притисок.
 • Со мали кружни движења и влакна насочени кон непцето полека се
  движиме кон бочните заби.
 • Предноста на широката глава на четката доаѓа до израз при чистење на
  дисталните површини на катниците.
 • Ако ја поставиме четката вертикално лесно ќе ги исчистиме тешко достапните места.
 • Кај долните заби насочете ја главата на четката кон непцата и продолжете
  со кружни движења без притисок.
 • Со добро обликуваната глава на четката, лесно ќе ги исчистиме тесните површини на долните заби.

1 CURAPROX CS 5460 ultra soft четка за заби

Препорачуваме