Curaprox Aлајнер пена, 40 ml

Го забавува создавањето на забни наслаги, и ги намалува проблемите со забите и непцата.

1.450,00 ден
На залиха
+

Алајнер пената обновува, заштитува, реминерализира со помош на природни минерали и создава заштитен хранлив слој кој дава свиленкасто нежно чувство.  Посебно е дизајнирана да овозможи темелна орална нега. Таа најдобро ги штити забите под пластичните фолии за исправање на забите, ретинерите и кај пациентите со ортодонтски апарати.

Напредната формула на Алајнер пената овозможува:

- природна реминерализација и заштита на забите

- се бори против забниот камен

- се бори против непријатниот здив
- ја храни површината на забите
- има антибактериски својства
- со освежителен вкус на ментол
- ја собира во Вашиот џеб

Curaprox Алајнер пената е создадена да ги реминерализира и заштитува забите - во нејзиниот состав има:
- Хидроксилапатит
- Хијалуронска киселина
- Левулинска киселина
- Магнолол
- CCP активна комбинација на Citrox, циклодекстрин и полилизин
- Нашиот ензимски систем - со амилоглукозидаза и глукоза оксидаза

Има два начини за нанесување на пената:

AЛАЈНЕР МЕТОДА

После четкањето на забите, нанесете мала количина пена на претходно исчистени фолии и ставете ги во уста како вообичаено. ГОТОВО.

SWISH МЕТОДА

После четкањето на забите нанесете мала количина пена директно во устата. Распоредете ја подеднакво по површината на забите со помош на јазикот како би се создал реминерализирачки заштитен слој. Остатокот од пената исплукајте го. Ставете ги пластичните фолии во уста како вообичаено. ГОТОВО.

Има два начини за нанесување на пената:

AЛАЈНЕР МЕТОДА

После четкањето на забите, нанесете мала количина пена на претходно исчистени фолии и ставете ги во уста како вообичаено. ГОТОВО.

SWISH МЕТОДА

После четкањето на забите нанесете мала количина пена директно во устата. Распоредете ја подеднакво по површината на забите со помош на јазикот како би се создал реминерализирачки заштитен слој. Остатокот од пената исплукајте го. Ставете ги пластичните фолии во уста како вообичаено. ГОТОВО.

- 1 х Алајнер пена 40мл