Curaprox Hydrosonic Pro електрична четка за заби

Четкајте ги забите како професионалец:

 • седум начини на четкање: 1xStart, 3xClean и 3xSmile
 • три продолжетоци: Power, Sensitive и Single
 • футрола и полнач
11.900,00 ден
25008
На залиха
+

Електрична четка за заби CURAPROX Hydrosonic Ortho/Pro е сонична четка за заби со до 42.000 движења во минута. Накривеноста на продолжетокот CURACURVE® и овозможува на главата на четката Hydrosonic лесно да стигне до тешко достапните места во устата кај пациентите со фиксни ортодонтски апарати, импланти, мостови и други изработки. CUREN® влакната се дизајнирани да обезбедуваат максимална ефикасност, додека ултразвучната технологија во Hydrosonic Ortho / Pro чисти на две нивоа: механичка и хидродинамичка.

7 начини на четкање:

 • еден интензитет Start (22.000 движења во мин – за чистење на работ на непцето кај пацинети со фиксен ортод.апарат со помош на Single додатокот)
 • три интензитети Clean (32.000 движења во мин – за чистење на забите околу жицата на фиксниот ортодонтски апарат)
 • три интензитети Smile (42.000 движења во мин – за најнежно чистење)

Тајмер:

 • 30-секунден тајмер со кратка пауза на секои 30 сек. го означува времето за чистење на секоја четвртина од Вашето забало
 • по две минути има подолг прекин во работењето
 • по четири минути четката автоматски се исклучува

Продолжетоци:
Продолжетокот CURAPROX Hydrosonic има мала глава што Ви овозможува лесно да стигнете и да ги исчистите дури и тешко достапните места во устата. Исклучително меките полиестерски CUREN® влакна придонесуваат за хидродинамичниот ефект на четката. Секое место е лесно достапно благодарение на закривеноста CURACURVE® на продолжетокот. За полесна употреба задната страна е гумирана. Главата на четката е дизајнирана од prof. Ulrich P. Saxer. За оптимално чистење, се препорачува продолжетоците да се менуваат на секои три месеци.
Продолжеток Power - за интензивно, но внимателно чистење со меките влакна CUREN®
Продолжеток Sensitive - за нежно чистење на чувствителни непца со екстра меки влакна CUREN®
Продолжеток Single - мала глава за чистење заб по заб и работ на непцето со најтенки влакна CUREN®

Полнење:
Литиумската батерија во дршката на четката CURAPROX Hydrosonic Ortho/Pro можете да ја полните со USB приклучок и USB кабел за полнење со оригинален полнач или на USB-порт.

Гаранција на електричната четка за заби CURAPROX Hydrosonic Ortho/Pro: 2 години

Производител: Curaden AG, Швајцарија

-

 • 1 дршка CURAPROX Hydrosonic Ortho/Pro
 • 3 продолжетоци CURAPROX Hydrosonic (Power, Sensitive, Single)
 • 1 упатство за употреба
 • 1 патна торба
 • USB кабел за полнење и USB приклучок

Препорачуваме